سلام عرض ادب خدمت تمامی دوستان و همراهان عزیز🌹
🤍🕊✌⚜Ahmet kaya hayranları⚜✌🕊🤍
✅✅احمد کایا در سال ۱۹۵۷ به عنوان پنجمین فرزند خانواده ای در شهر ملطیه (Malatya) متولد شد. پدرش در آن زمان در یک کارخانه کار می کرد. احمد کایا دوران ابتدایی خود را در ملطیه گذراند و در ۶ سالگی با موسیقی را با ساز باغلاما شروع کرد٬ باغلامایی که پدرش برایش هدیه داده بود. کایا بعضی مواقع از درس هایش عقب می ماند و در یک مغازه نوارفروشی شروع به کار کرد. احمد و خانواده اش در سال ۱۹۷۲ به دلیل وضع اقتصادی خانواده اش به منطقه کوجامصطفی پاشا (Kocamustafapaşa) استانبول مهاجرت کردند و احمد کایا ترک تحصیل کرد. احمد کار های متنوعی به عنوان فروشنده و شاگرد انجام داد.
✅✅احمد کایا در ماه فوریه سال ۱۹۹۹ در ترکیه این آواز خوان محبوب کُرد جایزه بهترین خواننده سال را در مراسمی در استانبول کسب کرد اما این مراسم و حواشی آن باعث شد که زندگی حرفه ای احمد کایا در ترکیه به پایان برسد و حواشی از این قرار است که وی اعلام کرد که در آلبوم جدید خود ترانه کردی اجرا خواهد کرد و سپس کانالها و رسانه های ترکیه را مخاطب قرار داد و گفت مطمئن هستم که رسانه های ترکیه آن قدر پردل و جرات هستند که بتوانند این ویدئو را پخش کند و همین مسئله موجب گردید که مخالفان کرد های ترکیه که همان ملی گرایان افراطی در ترکیه هستند اعتراض وسیعی به او ایجاد کنند. به دلیل وقوع درگیری ها در آن مراسم روز بعد دادگاه امنیتی ترکیه احمد کایا را اظهار نموده و بازداشت کرد و مدتی بعد به پاریس تبعید شد و به همین دلیل یکی از القاب احمد کایا sürgün یا تبعید شده هست
✅✅احمد کایا در پاریس مشغول ضبط آلبوم خداحافظ چشمانم (Hoşcakalın Gözüm) بود که در تاریخ ۱۶ نوامبر سال ۲۰۰۰ در خانه اش در پاریس در اثر سکته قلبی درگذشت. جنازه احمد کایا در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۰۰ در قبرستان پر-لاشز (Cimetière du Père-Lachaise) به خاک سپرده شد و بیش از ۳۰ هزار نفر در مراسم تشییع جنازه اش شرکت کردند.
✅✅پس از مرگ احمد کایا نیز صد ها جایزه فرهنگی هنری به او تعلق گرفته است. در سال ۲۰۰۲ آلبومی از قطعات احمد کایا با عنوان گوش کن کشور عزیزم (Dinle Sevgili Ülkem) با خوانندگی ۲۰ هنرمند معروف ساخته شد. در سال ۲۰۰۳ مزارش در قبرستان پر-لاشز بازسازی شد و در سال ۲۰۰۹ و در زمان حکومت آک پارتی (AK Parti) نیز پیشنهاد انتقال مزار احمد کایا از پاریس به ترکیه مطرح شد اما هنوز مزارش در پاریس قرار دارد. در مراسمی در سال ۲۰۱۳ که از طرف ریاست جمهوری برگزار می شد، جایزه بخش موسیقی به احمد کایا تعلق گرفت. احمد کایا در هر فرصت مناسب می گفت :«الان مرا درک کنید، نه پس از مرگم».